Hvad er acne?

Acne er en meget almindelig hudlidelse, som rigtig mange døjer med. Men hvad er det nu lige acne er? Acne er betændelse i de små talgkirtler. Talgkirtler findes i huden, og de eneste steder mennesker ikke har dem, er på fodsålerne og håndfladerne. Acne kan være meget ubehageligt, pinefuldt og ses oftest i ansigtet, ryggen og på brystet. Acne er både hudorme og små bumser, men også byldelignende forandringer. Acne ses oftest hos unge og forsvinder omkring 25-årsalderen. Det er ikke alle tilfælde, hvor acne forsvinder af sig selv med alderen.

Hvorfor får man acne?

Rigtig mange unge oplever acne i puberteten, og det er ikke underligt. I puberteten producerer kroppen mere androgyn, som er et mandligt kønshormon, som begge køn producerer. Dette gør, at talgkirtlerne producere mere hudfedt, og talgkirtlerne udførselsgange bliver mindre. Det resulterer i, at hudfedtet får svært ved at komme ud. Når hudfedtet ikke kan komme ud, vil der danne sig en ballon. Til sidst vil talgkirtlen briste, og der vil flyde hudfedt ud i huden, og der vil derfor dannes en bums.

3 grunde til at du kan få bumser

– Overproduktion af hudfedt.
– Tilstopning af hudens porer.
– Bakterie ( cutibacterium acnes )

Bakterien lever af hudfedt. Når poren er fyldt med hudfedt, vil der være god plads, til bakterien kan formere sig. Bakterien laver nogle stoffer, som vores immunforsvar prøver at komme af med, og det resultere i en betændelsestilstand. Generne kan også spille en rolle, så hvis dine søskende eller forældre har en tildens til bumser, så kan du måske også have det.

Forskere siger, at stress giver bumser, så hvis du selv har oplevet mange bumser i en stresset periode, så er det ikke bare et tilfælde. Flere mener, at træning kan hjælpe på bumser, men dette er ikke noget forskere kan finde et bevis på. Det kan være fordi at man spiser sundere og får sovet mere, hvilket kan hjælpe på man bliver mindre stresset.

Hvad kan hjælp mig?

Jeg vil helt klart anbefale krokodilleolie, men hvorfor og hvad er krokodilleolie?
Krokodilleolie kommer fra krokodillens fedtvæv. Olien har en blødgørende egenskab, på grund af alle de vitaminer og syre olien besidder.
Krokodilleolie kan hjælpe med helingsprocessen og lindre inflammation. Men hvorfor kan krokodilleolien det? Det kan den, grundet alt det gode indhold der er i olien. Krokodilleolien indeholder linolsyre, vitamin A, E og omega 3, 6 og 9 som hjælper med at reducere inflammationen, rødme og hævelse.

Læs meget mere om krokodilleolie her